”Het leven is bewegen”

 

Josien van Iersel pasfoto2 (2)
  • (Enneagram)trainer/coach/ procesbegeleider.
  • Opgeleid aan ‘Institute of Spiritual Leadership’ in Chicago (USA) in 1996 als spiritual leader.
  • Opgeleid bij ‘trainen met Hart en Ziel’ als trainer/coach en gecertificeerd als enneagramtrainer bij ‘Enneagram Nederland’
  • Werkzaam als procesbegeleider voor teams/ gemeenschappen / persoonlijke ontwikkeling en trainer bij Opleidingsinstituut Enneagram Nederland.
  • Volgde de tweejarige spirituele leerweg bij Jan Geurtz, mediteerde bij Ton Lathouwers en laat zich inspireren door o.a. Tich Nhat Hanh, Jeroen Witkam en Vipassana meditatie.
  • Was werkzaam vanuit coöperatie Elnynjo (maatschap met Nynke Noordhof) van waaruit Zenneagram is ontstaan.

Ik voel mij vanuit meerdere invalshoeken toegerust met verschillende werkmethoden, zienswijzen en persoonlijke ervaringen.
Vooral het enneagram heeft mij enorm aangesproken en geholpen op mijn eigen ontwikkelpad en binnen mijn werk. Dit proces gaat nog steeds verder.
Het enneagram is een concreet en geaard model dat via psychologische kennis een ingang biedt om iets te verstaan van de spirituele weg van de mens. In dit proces komen verschillende manieren van mijn werken met mensen samen. Vooral de boeddhistische levensvisie werkt voor mij door in het enneagram; via inzicht in onze specifieke gehechtheden kunnen wij de ballon van illusie doorprikken en ons gaan verhouden met onze essentie. We  bewegen van overleven naar leven en dat schenkt ons levensvreugde.

Meditatie-vormen helpen ons bij dit spirituele inzichtproces vandaar de naam ZENNEAGRAM

Naast het geven van de basiscursus enneagram begeleid ik mensen individueel en in teams.  Het type interview is een belangrijk instrument naast de vele andere ingangen die het enneagram ons brengt.
Verder richt ik mij op de spirituele kant van het model en begeleid ik enneagramretraites.
Door mijn eigen proces serieus te nemen en in beweging te blijven, kan ik steeds beter aanwezig zijn. Mijn intentie is om ondersteunend te zijn bij de unieke eigen weg die een ieder gaat.

” Als je niet iedere dag met een stokje in je ziel roert, dan vries je dicht ”   Gerrit Krol