Type-interview

Het interview is een persoonlijk gesprek en duurt ongeveer een uur. De interviewer stelt allerlei vragen en onderzoekt met jou in welk(e) type(s) jij je het minst en het meest herkent. Welke sleutel past er, zodat je meer eigen deuren kunt openen.
Je krijgt ook advies hoe je je verder in deze materie kunt verdiepen.
Het gaat er niet om jezelf in een hokje te plaatsen maar om te gaan doorzien wat je automatische neiging is en om daar juist uit los te komen.

Door de vragen die gesteld worden, ga je zelf herkennen wat jouw automatische neigingen zijn, waar jij je aandacht op richt.  Die neigingen zijn namelijk een vast patroon van conditioneringen. Je krijgt dus nieuwe inzichten waarom je reageert zoals je reageert. Door dit bewust te worden, kun je een keuze maken.

Er zijn in boeken en op internet allerlei testen te vinden. Vaak worden er vragen gesteld of je in een bepaalde situatie dit of dat doet. Men vraagt dan eigenlijk naar je gedrag, alsof dat een vast gegeven lijkt te zijn. Interessanter is om te kijken naar de drijfveer onder dat gedrag: wat in jou zet aan tot deze reactie. Dat geeft vaak verhelderde informatie, waar je veel aan kunt hebben.

Laat je verrassen en gebruik dit persoonlijk gesprek om meer inzicht te krijgen in de wortels van jouw denken, voelen en handelen.